7 essentiële tips voor je vakantie runs

Gaan jouw schoenen ook mee op vakantie? Let dan even op deze adviezen.

dinsdag, 12 juli 2016, 16:43

Het is zomer en vakantietijd en dus gaan jouw schoenen waarschijnlijk mee in de koffer. Heb je wel aan onderstaande zaken gedacht?

Een beetje loper slaat geen week over. Dus een beetje zomervakantie kan niet zonder hardloopschoenen. Tijdens je vakantie is je favoriete hobby niet alleen ideaal om je conditie op peil te houden, hardlopen in den vreemde is ook de perfecte manier om veel meer van je omgeving te genieten dan anderen doen.

En mocht die omgeving niet geschikt zijn voor hardlopen, dan is er misschien wel een hotelgym met een loopband aanwezig. Ga je echter naar buiten, denk dan eerst wel even aan deze zaken.

Vakantietips voor hardlopers

 • Adres
  Spreek je de lokale taal niet? Neem dan je adres mee. De naam van je accommodatie is lang niet altijd voldoende om weer veilig terug te komen, mocht je verdwalen.
 • Google Mapsgooglemapsoffline
  Vooraf je route uitstippelen is natuurlijk het beste. Bovendien kun je met een mobiele dataverbinding makkelijk Google Maps raadplegen. Houd je het liever op wifi, haal dan vooraf een Google-kaartje van de omgeving op (via menu/offline gebieden, zie afbeelding). Die blijft ook onderweg zonder verbinding bruikbaar.
 • GPS
  Wordt het niks met jouw telefoon, check dan of je sporthorloge met GPS is uitgerust en jou kan terugleiden naar de startplek. Ja, dat kunnen sommige horloges…
 • Strava
  BerlijnHardoopgidsCheck via een Strava-account welke routes in de omgeving populair zijn (via de segmenten). Dan weet je zeker dat je een mooie en goede looproute tegenkomt. Sterker, Strava heeft voor jou al heel veel uitstekend voorwerk gedaan als je in deze steden gaat lopen: Barcelona, Berlijn (kaartje onder), Denver, Melbourne, Milaan, New York City, Parijs, San Francisco, Sao Paulo, Sydney en ook Amsterdam. Je kunt de routes zelfs downloaden, dan is verdwalen bijna niet meer mogelijk.
 • Drinken
  Ongetwijfeld zullen de meeste lopers in warmere gebieden terechtkomen dan ze gewend zijn. Bedenk vooraf of je een rugzak met drinkreservoir, een drinkbelt of een ander systeem nodig gaat hebben. Koop dat dan al vast hier thuis, want in een afgelegen Italiaans bergdorpje zijn hooguit wat wandelaccessoires verkrijgbaar, die waarschijnlijk minder geschikt zijn.
 • Wassen
  Misschien is er niet zo veel ruime in je bagage voor al te veel hardloopspullen. Met wat waspoeder en een paar knijpers bespaar je wat ruimte en kun je snel weer fris op pad.
 • Dieren
  In andere landen kom je onderweg ook andere beesten tegen. Honden zijn bij ons natuurlijk ook aanwezig, maar in het buitenland zullen ze veel eerder loslopen. Lees hier hoe je een aanval van een hond afslaat.
  Kijk hieronder ook even mee wat je onderweg zoal kan gebeuren en prettige vakantie!

Lees meer handige tips op de website www.runnersweb.nl

Scroll naar boven